Knotsgek snelschaakkampioenschap

1 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Traditioneel wordt de laatste dinsdagavond van het jaar het snelschaakkampioenschap van schaakclub De Giessen gespeeld. Vaak zetten spelers de toon die ook in de lange partijen de sterkste zijn. Ditmaal zou het compleet anders lopen. Het werd een knotsgek kampioenschap.

Zo raakte veelvuldig kampioen Jaco Vonk het spoor compleet bijster en eindigde met vier punten uit zeven partijen net boven de middenmoot. Deze avond was weinig van zijn gebruikelijke spitsvondigheid en alertheid te merken. Een totale offday voor Vonk.

Chris Tromp daarentegen had een positieve uitschieter. Hij speelde in de laatste ronde nota bene voor het kampioenschap tegen Tim Schakel. Bij winst zou hij zelfs de eindzege grijpen. Uiteindelijk werd hier een stokje voor gestoken, maar met een score van vijf uit zeven presteerde hij al boven verwachting.

De totaalstand gaf dan ook een verrassend beeld, al werd de uiteindelijke kampioen iemand die vooraf tot één van de kanshebbers mocht worden gerekend. Met zes uit zeven werd Tim Schakel de nieuwe snelschaakkampioen, met alleen een verliespartij tegen zijn dochter Milly.

Tweede werd Tijmen Schakel met 5,5 uit 7. Dezelfde score behaalde Wim Rietveld, hij had iets minder SB-punten (totaal aantal punten van je tegenstanders waar een schaker tegen heeft gescoord, red.) dan Tijmen. Samen lieten ze sterke spelers als Eddy Korevaar, Milly Schakel, Zenun Cormehic en last but not least dus ook Jaco Vonk achter zich.

De jeugdprijs ging naar Gerard Boon, die William Gijsen net voorbleef. Beiden speelden een uitstekend kampioenschap met drie punten. Opvallend was de prestatie van de jonge Marte Bons, dochter van Cees. Zij is (nog) geen lid van de schaakclub, maar wist toch maar even brutaalweg twee punten te pakken.

In het nieuwe jaar wordt gestart met de tweede ronde van de bekercompetitie.

advertentie
advertentie