Huffnagel juryvoorzitter NNP-Gemeenteprijs voor Overheidscommunicatie

27 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Frits Huffnagel, oud-wethouder van Amsterdam en Den Haag, presentator van BNR PepTalk en commentator WNL Ochtendspits, is de nieuwe juryvoorzitter van de NNP-Gemeenteprijs voor Overheidscommunicatie. De uitreiking vindt plaats op woensdag 9 februari bij de gemeente Alkmaar, de vorige winnaar van de Gemeenteprijs. Op de bijeenkomst houdt de bekende internet- en marketingstrateeg Paul Blok een inspirerende inleiding over het thema ‘Social media en web 2.0 - kans of bedreiging voor de gemeentelijke publicatie’.

Dit jaar hanteert de NNP een nieuwe opzet: in de periode van 1 oktober tot en met 31 december 2010 zijn alle gemeentepagina’s verzameld die zijn gepubliceerd in de bij de NNP aangesloten nieuwsbladen. Deze opzet heeft in totaal 116 inzendingen opgeleverd die de afgelopen tijd door de vakjury zijn beoordeeld. Ook de gemeente Hardinxveld-Giessendam behoort tot de kanshebbers. De jury bestaat dit jaar naast juryvoorzitter Frits Huffnagel uit Jeroen Ranzijn (Alfabeeld Consultancy), Monique Hendriks (BEX Communicatie), Marije van den Berg (redactieadviseur en -trainer) en Marianne van Kalmthout (Logeion).

De prijsuitreiking vindt plaats op 9 februari in het Stadhuis (Prinsenzaal) van de gemeente Alkmaar. De winnaar ontvangt dan een door Siem van der Marel (Royal Leerdam) ontworpen kristallen kunstwerk en voor de uitgever van het betreffende nieuwsblad is er een speciale oorkonde. De ontvangst is vanaf 14.00 uur en om 14.30 uur begint het programma. Geïnteresseerden kunnen zich in verband met de organisatie vanaf nu aanmelden bij de NNP (nnpnl@nnp.nl).

De Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) is de branchevereniging van uitgevers van lokale nieuwsmedia. Bij de vereniging zijn 60 uitgevers aangesloten die met hun redacties in heel Nederland wekelijks 350 lokale nieuwsbladen (oplage 4.5 miljoen) en honderden websites maken. De NNP organiseert allerlei activiteiten om de waardevolle en unieke positie van lokale nieuwsmedia verder bekend te maken, de kwaliteit van de journalistieke uitingen te verbeteren, de marktpositie van de gecombineerde lokale nieuwsmedia te versterken en innovatie onder uitgevers te stimuleren. Het uitreiken van de jaarlijkse NNP-Gemeenteprijs voor Overheidscommunicatie is bedoeld om de lokale overheid te stimuleren om de kwaliteit van informatievoorziening aan burgers te verbeteren.

advertentie
advertentie