Amateurschakers kunnen het opnemen tegen een grootmeester

28 januari 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / DORDRECHT - Vaardige amateurschakers uit de regio krijgen de unieke kans om tijdens een schaaksimultaan hun krachten te meten met de internationaal bekende, Amerikaanse grootmeester Yasser Seirawan. De simultaan wordt gespeeld op donderdagavond 17 februari van 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur in het Albert Schweitzer ziekenhuis, in de hal van de locatie Dordwijk in Dordrecht.

Seirawan neemt het op tegen maximaal 25 tegenstanders. Diverse regionale schaakfanaten zullen hun krachten meten met deze ‘crack’. Toch is er ook plaats voor hobbyisten met een redelijk speelniveau. Toeschouwers zijn eveneens welkom. Het is deze avond ook mogelijk om aan te schuiven bij een snelschaaksimultaan door een regionale topspeler, bij toerbeurt aan maximaal vier borden.

Seirawan (‘Elo-score’ 2649) komt – evenals vele andere schaakgrootmeesters – naar Dordrecht voor het Open Snelschaakkampioenschap van Nederland. Dat wordt zaterdag 19 februari gehouden in het Da Vinci College op het Leerpark in Dordrecht. Ook daar zijn toeschouwers welkom. Aanmelden voor de simultaan is beslist noodzakelijk en kan via e-mail bij o.vanharen@asz.nl.

advertentie
advertentie