Leerlingen 24 uur in touw voor Red een Kind

28 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - 24 uur niet eten én niet slapen. Die uitdaging zijn 24 leerlingen van het Calvijn College aangegaan. Van donderdag- tot vrijdagavond 19.00 uur volgden ze onafgebroken lessen. Al die tijd lieten de leerlingen hun eten staan. Met deze actie spaarden ze geld voor Red een Kind.

De leerlingen van klas 3vG bedachten zelf het idee om zich aan te sluiten bij de wens van Red een Kind ‘Alle kinderen een volle maag’. Red een Kind, gevestigd in Zwolle, voert actie om kinderen in Azië en Afrika te helpen aan voldoende voedsel. Wereldwijd sterven per jaar zes miljoen kinderen door ondervoeding. Red een Kind wil, samen met zoveel mogelijk Nederlanders, kinderen in ontwikkelingslanden aan eten helpen. Bijvoorbeeld door hun ouders een koe te geven, of een geit. Of een eigen groentetuin. Red een Kind heeft ontwikkelingsprogramma’s in veertien landen in Azië en Afrika.

De leerlingen van de derde klas zochten in hun eigen omgeving sponsors. Ook de docenten van het Calvijn College leverden een financiële bijdrage. Red een Kind kwam op bezoek en verzorgde met een gastles over het spaardoel de aftrap van de lesmarathon. De klas spaarde tot nu toe ruim 1600 euro bij elkaar.

advertentie
advertentie