Wens-momenten verpleeghuisbewoners in fotoboek

28 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Vervulde wensen van verpleeghuisbewoners zijn samengevat in een mooi fotoboek. Dit boek is overhandigd aan de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof, omdat zij het mogelijk maakte de wensen in vervulling te laten gaan.

,,We vonden het belangrijk om deze bijzondere momenten vast te leggen", zegt Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in verpleeghuis Tiendwaert. ,,Dit zijn vaak mooie herinneringen voor de bewoners en hun familie." De wensen die werden gedaan door bewoners van Judith Leysterhof en Tiendwaert, waren volgens Bezemer niet ingewikkeld maar zorgden wel voor een groot plezier. Sommige bewoners wilden bijvoorbeeld graag met hun familie iets ondernemen of samen naar een oude vertrouwde plek gaan. ,,Nog een keer genieten van een hobby was ook favoriet", weet Bezemer. Afgelopen voorjaar bezocht een bewoner de wielerronde in Sliedrecht, een ander genoot van een pilsje tijdens het Jazz Café. De wens voor een bezoek aan een kinderdagverblijf of de schoonheidssalon hingen in de wensenboom. ,,Gelukkig hebben we dankzij de hulp van de Stichting Vrienden van alles in vervulling kunnen laten gaan." Dit past ook bij het Planetree-concept van mensgerichte zorg, waarmee binnen Rivas gewerkt wordt. De wensen en behoeften van bewoners staan daarbij voorop.

De Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof zet zich in voor het bevorderen van het welzijn van de verpleeghuisbewoners en zorgt voor aanvullende activiteiten. De Stichting Vrienden van is opgericht om hierin te kunnen voorzien. ,,Hopelijk kunnen we met de hulp van de stichting dit jaar weer een aantal wensen in vervulling laten gaan." Voor meer informatie over de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judith Leysterhof of andere diensten van Rivas Zorggroep: Rivas Zorglijn: 0900-8440 of www.rivas.nl.

Fotobijschrift: Jaap Tromp van de Stichting Vrienden van Tiendwaert en Judtih Leysterhof, ontvangt uit handen van Hetty Bezemer, activiteitenbegeleider in Tiendwaert, een fotoboek waarin de wensen van de bewoners zijn samengevat.

advertentie
advertentie