Denk en Zet teams naar halve finale

29 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – De dammers van Denk en Zet blijven het goed doen in de provinciale bekercompetitie. Maandagavond won het eerste viertal in Molenaarsgraaf met 6-2 van De Kroonschijf. Het tweede viertal versloeg thuis NDV Nieuwland met dezelfde cijfers.

In de interne competitie was Wim Buijk de man van de avond. In eens sterk gespeelde partij dwong hij subtopper Wim Verschoor in het middenspel tot een schijfoffer. De materiaalwinst ging echter ten koste van zijn positie, maar hij wikkelde vlekkeloos af naar de begeerde remise. Jesse Gosker versloeg Scott Bax met een slagzetje die hij zelf bescheiden omschreef als 'een klassieke 3 om 1'. Volstrekt niet klassiek verliep het duel tussen Wim Huisman en Henk Sterk. In een bijzonder ondoorzichtige stelling was het Huisman die zich het vindingrijkst toonde en naar een sluitende winst afwikkelde. Peter van Noordennen zette Daaf van Wijngaarden vanuit de opening onder druk en ook zijn winst was volkomen verdiend. Met speciale aandacht werd ook het duel Jonathan Mentink – Daaf van Houwelingen gevolgd. De jeugdige witspeler had enkel maanden geleden zijn opponent nog met een slagzet te grazen genomen. Van Houwelingen paste deze keer beter op zijn schijven en wist winnend te finishen. Gerrit den Besten hield lang stand tegen Arie Bakker. Een onachtzaamheidje in het late middenspel kostte hem echter de partij. Aart Romeijn en Gertjan van Herwaarden remiseerden na een gelijkopgaande strijd.

Wim Kalis speelde zaterdag twee partijen in het kwalificatietoernooi voor het Nederlands kampioenschap. Hij remiseerde tegen Jochem Zweerink en won van Cock van Wijk. Na vier ronden heeft Kalis nu zes punten verzameld. Hij bezet daarmee de derde plaats. De bovenste twee plaatsen geven recht op deelname aan de finale.

advertentie
advertentie