Dubbel verlies voor de River Trotters

30 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Dat de River Trotters zaterdag van LUSV verloren, was geen verrassing en ook geen schande. Maar desondanks was de kater voor heren 1 van River Trotters groot na de nederlaag in Leiden.

Vooraf hadden de River Trotters een goed gevoel. Tijdens de laatste trainingen was er hard gewerkt en vooral ook getraind op de tactiek die van LUSV werd verwacht. In de vorige ontmoeting tussen beide teams werden de River Trotters nog verrast door de variatie in de verdediging van LUSV. Maar dit keer had coach Jose Diviu een prima plan om het fysiek en tactisch sterke LUSV te bestrijden.

De River Trotters begonnen scherp aan de wedstrijd. Verdedigend kon met hard werken LUSV worden afgestopt en aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd. De River Trotters misten echter te veel makkelijke schoten en verzuimden daarmee een voorsprong te pakken. In het tweede kwart kreeg LUSV wat meer controle over de wedstrijd. De River Trotters kregen minder kansen, maar dankzij scores van Jelle Vlot en Chris den Boer bleef de score gelijk oplopen.

De ruststand van 24-22, weliswaar in het voordeel van LUSV, was aanleiding voor de Leidse coach om zijn ploeg op scherp te zetten voor de tweede helft. Vooral op de center van LUSV had dit zijn uitwerking. In de eerste helft was de fysiek sterke center vakkundig afgestopt door de River Trotters, maar aan het begin van de tweede helft sloopte hij letterlijk en figuurlijk het verzet van het Raboteam. Met maar liefst 11 punten op rij zette hij LUSV binnen 5 minuten op een flinke voorsprong.

Ook de scheidsrechters speelden in die fase een belangrijke rol. Na de zoveelste stevige overtreding van de center van LUSV was een kleine reactie van Wouter Timmer voldoende voor de scheidsrechters om hem te diskwalificeren. Zonder hun explosieve en makkelijk scorende forward kostte het de River Trotters moeite om het niveau van de eerste helft weer op te pakken.

Pas halverwege het vierde kwart kwamen de River Trotters weer een beetje terug in de wedstrijd. Een fraaie driepunter van Nico van der Put, die zijn rentree maakte na een enkelblessure, leek het begin te worden van een inhaalrace. Maar iedere hoop op een overwinning vervloog toen spelverder Arco van Genderen met een flinke enkelblessure uitviel. LUSV won uiteindelijk met 68-50, maar het grootste verlies voor de River Trotters is waarschijnlijk de schorsing voor Wouter Timmer en de blessure voor Arco van Genderen.