‘Hardinxveldse horeca langer open’

31 januari 2011 om 00:00 Nieuws

H’VELD-G’DAM – De voorlopige enquêteresultaten van Stichting Jeudplatform JongerenBelangen over het verruimen van de sluitingstijden in de horeca liegen er niet om. 56 procent van de inwoners van Hardinxveld-Giessendam vindt dat horecagelegenheden langer open moeten blijven. 74 procent geeft zelfs aan regelmatig elders uit te gaan omdat de uitgaansvoorzieningen kwalitatief niet voldoen aan de behoefte.

Ongeveer 650 inwoners hebben gereageerd op de vraag of de Hardinxveldse horecavoorzieningen langer open moeten blijven. Het Jeugdplatform stelde via zijn website een digitale enquête op en was er een poll geplaatst op de website kompashardinxveld-giessendam.nl om de meningen van de burgers over de sluitingstijden te kunnen peilen. ,,Wij als stichting zijn daar erg blij mee. We merken dat dit onderwerp leeft in ons rivierendorp en wij nemen daarom onze verantwoording als onafhankelijk jeugdplatform”, aldus Wouter Veldhuis namens het platform. De voorlopige prognose wijst uit dat een club, discotheek of een poolcentrum erg in trek zijn bij jongeren.

De politieke partijen gaan 10 februari tijdens de raadsvergadering ‘Het Debat’ in conclaaf over de sluitingstijden. De PvdA denkt dat het onafhankelijke jeugdplatform een belangrijke rol kan spelen in de besluitvorming en heeft onlangs geopperd om de besluitbijeenkomst ‘Het Besluit’ van 17 februari te verschuiven naar 17 maart om zodoende het jeugdplatform meer tijd te geven voor onderzoeken. Het onderzoeksrapport van ‘De uitgaansvoorzieningen en haar sluitingstijden’ wordt op 4 maart gepresenteerd in Restaurant Kampanje.

De voorlopige enquêteresultaten zijn te vinden op www.jongerenbelangen.nl.

advertentie
advertentie