Gezond eten en bewegen met je peuter

31 januari 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rivas Zorggroep biedt een workshop Eetplezier en Beweegkriebels aan voor ouders en verzorgenden. De les wordt georganiseerd door het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl in samenwerking met het consultatiebureau in Gorinchem. Tijdens de bijeenkomst leren de deelnemers hoe zij hun kinderen op speelse wijze gezond kunnen leren eten en krijgen ze tips over voldoende beweging voor hun peuter.

,,Een huilende peuter aan tafel die niets wil eten, dat is voor veel ouders herkenbaar", weet Rita Dries, diëtist van het Expertisecentrum Voeding en Leefstijl. ,,Ouders kunnen hierdoor soms met de handen in het haar zitten, omdat je natuurlijk wil dat je kind gezond eet." De workshop Eetplezier en Beweegkriebels biedt uitkomst. ,,Hiermee kunnen we ouders een handje helpen, want sommige dingen kunnen op een speelse manier worden opgelost." Aan de hand van filmmateriaal wordt informatie gegeven. ,,Alle aspecten over opvoeding en gezond eten worden gecombineerd."

Daarnaast wordt tijdens deze workshop aandacht besteed aan bewegen met de peuter. ,,Hoe kan ik er voor zorgen dat mijn kind de juiste beweging krijgt? Deze vraag stellen ouders van peuters ons regelmatig", legt Dries uit. ,,Tijdens deze workshop geven we een aantal voorbeelden van simpele, maar leuke activiteiten die ouders met hun peuters kunnen ondernemen." Het is een interactieve bijeenkomst waar veel ruimte is voor vragen en eigen inbreng van ouders.

De workshop Eetplezier en Beweegkriebels vindt maandag 14 februari van 19.30 tot 21.30 uur plaats in het consultatiebureau van Rivas aan de Jac. Perkstraat 1 in Gorinchem. Deelname is gratis. Aanmelden hiervoor kan tot en met 10 februari bij het consultatiebureau of via Rivas Zorglijn 0900-8440.

advertentie
advertentie