Kamerkoor Canticum Amicorum
Kamerkoor Canticum Amicorum MTH Arts

Canticum Amicorum zingt ter ere van het lustrum van koning Willem-Alexander!

10 april 2018 om 10:58 lokaal Deel je nieuws

Op 30 april 2013 werd Willem Alexander tot koning gekroond. Een bijzondere gebeurtenis die alweer 5 jaar geleden heeft plaatsgevonden. Ter ere van deze mijlpaal voert kamerkoor Canticum Amicorum o.l.v. Patrick van der Linden op D.V. zaterdag 28 april de Coronation Anthems van G.F. Händel uit in de Oude Kerk te Zwijndrecht.

 

Canticum Amicorum is een christelijk kamerkoor dat bestaat uit ruim 25 gemotiveerde zangers, waardoor er op hoog niveau gewerkt kan worden. De vier Anthems worden begeleid door het Ars Musica Orkest met Gerben Budding als organist. Als orkestwerk zullen deze avond enkele delen uit de Royal Fireworks van G.F. Händel te horen zijn.

 

De Coronations Anthems toegelicht

Veel componisten hebben kroningsliederen geschreven. De bekendste zijn echter gecomponeerd door George Frideric Händel.  In 1727 heeft Händel de vier kroningsliederen (Coronations Anthems) bewerkt ter gelegenheid van de kroning van koningin Caroline. Hij gebruikte daarin teksten uit de King James Bijbel. De tekst van dit muziekstuk bestaat uit een verkorte aanpassing van verzen uit Psalm 45: 1, 10, 12 en het boek Jesaja 49: 23. De muziek bestaat uit vier delen en wordt gekenmerkt door een meer verfijnde en onderscheidende sfeer dan andere hymnes. Sinds 1727 zijn Handels Coronation Anthems bij alle kroningen van Engelse koningen gebruikt. Het succes van deze muziek was zo groot, dat de Anthems gewoon concertrepertoire gingen worden, ook zonder dat er een kroning was.

Kaarten voor dit bijzondere concert zijn te bestellen via de website van het koor: www.canticumamicorum.nl. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen; het tarief in de voorverkoop bedraagt € 14,50 en de prijs aan de kerk is € 17,50. Locatie: Oude Kerk, Kerkstraat 49 te Zwijndrecht. Aanvang 20:00 uur; kerk open vanaf 19:30 uur.

Flyer concert
advertentie
advertentie