Dure nederlaag voor Hardinxveld Zaterdag

27 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Good Luck een dure nederlaag geleden. De ploeg van trainer Ton Heijstek zat niet goed in de wedstrijd en liep in de eerste helft een 0-1 achterstand op. Ook na de pauze ontbrak het Hardinxveld aan scherpte om ten koste van de laag geklasseerde gasten de punten aan de Sluisweg te houden. Daarmee was de ruststand gelijk de einduitslag.

Hardinxveld begon als negende op de ranglijst met een voordeel van zes punten aan het duel met de nummer twaalf. Na een voorzichtige openingsfase waren het de gasten die een opgelegde kans lieten liggen bij een vrije kopbal die doelman Marco van der Linden nog wist te pareren waarna de bal voor open doel werd overgeschoten. Even later wist de Hardinxvelddoelman nog een laag schot met de voet te stoppen. Vervolgens nam Hardinxveld wat meer initiatief en de mooiste kans was voor Lars Coerts die zijn man uitspeelde maar in de afronding net voorlangs het doel schoot. Kort voor de pauze waren het toch de gasten die de leiding namen toen Yordi Vissers de bal knap aannam en uit de draai de 0-1 binnenschoot.

De ploeg van Sportshop André Vlot verhoogde wel het tempo in de tweede helft maar speelde zonder de overtuiging om aan de eerste thuisnederlaag van het seizoen te ontsnappen. De bezoekers uit Raamsdonksveer kwamen niet echt in de problemen tegen Hardinxveld dat maar geen opening wist te vinden in de fysiek sterke verdediging. Bij een actie waarbij Nick van der Woude binnen de zestien naar de grond werd getrokken wuifde de verder prima leidende scheidsrechter Elissen de claim om een strafschop weg. De tijd tikte door in het voordeel van de gasten die in de slotfase uit de counter gevaarlijker werden dan Hardinxveld dat niet in staat was nog een werkelijk offensief te ontketenen. Daarmee leed Hardinxveld een uiterst dure 0-1 nederlaag en ziet nu de bezoekers op drie punten naderen.

Opstelling: Marco van der Linden, John den Dikken (70'Danny den Haan), Johan Kazen, Gerco Blokland, Vincent van Lopik, Leon Kazen, Stefan Kant (46'Wouter Romeijn), Michel Roza, Richard Zwakhals (75'Mark Vogel), Nick van der Woude, Lars Coerts.

Komende zaterdag wacht Hardinxveld opnieuw een thuiswedstrijd tegen middenmoter Almkerk dat dan naar de Sluisweg komt. De aanvang is om 14.30 uur.

advertentie
advertentie