Werkgroep probeert leerlingen warm te krijgen voor de bouw

28 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een speciale werkgroep heeft de voorbije maanden geprobeerd leerlingen van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld-Giessendam te prikkelen voor het thema werken in de bouw'.

De werkgroep bestond uit Bouwonderneming Stout, Bouwmaatschappij Midden Nederland, Blokland Timmerfabriek, van Es architecten en woningstichting Omnivera. ,,Het doel was om leerlingen van het VMBO te laten zien dat de bouw uit meer bestaat dan het werken op de bouwplaats en ze zo enthousiast te maken voor een bouwgerelateerde vervolgstudie. Tijdens de werkweek bezochten de leerlingen alle deelnemende bedrijven en kregen ze uitleg over de veelomvattende wereld van de bouw. De leerlingen volgden op school een gastles van Omnivera over bouwinitiatief en bestemmingsplannen. Het architectenbureau gaf een presentatie over het ontwerpen en uitwerken van een bouwproject.

De werkweek bestond verder uit het ontwikkelen, ontwerpen, uittekenen, voorbereiden en realiseren van een Omnivera-product: een prieel voor de tuin van woonzorgcentrum De Lange Wei. Deze plek vormt voor de bewoners een beschutte plaats om te genieten van de zon. Vrijdag werd de week afgesloten met het plaatsen van het prieel. De officiële openingshandeling werd verricht door burgemeester Maria Wiebosch-Steeman.

advertentie
advertentie