Gemeente plukt vruchten van verhuizing Vlot

29 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De verplaatsing van Vlot Holding naar bedrijventerrein Schelluinen-West stemt tot grote tevredenheid. ,,Daarmee plukt Hardinxveld-Giessendam als eerste de vruchten van het boompje'', gaf wethouder Cor de Jong dinsdagochtend aan tijdens het persgesprek. De recente verplaatsing van de activiteiten van het bedrijf betekent een impuls voor de leefbaarheid in het dorp en in het bijzonder Buitendams.

Door Wil Sommeijer

Met de verhuizing van Vlot Holding, met daarin onder meer R. Vlot & Zn. Verhuizingen, komt de oude locatie van Vlot Verhuizingen aan Buitendams vrij voor woningbouw in het plan De Blauwe Zoom, min of meer de achtertuin van Vlot. De Jong: ,,Er komt 2700 m2 beschikbaar voor woningbouw.''

De groei van Vlot Verhuizingen raakte de afgelopen tijd steeds meer belemmerd door de oude smalle dijk waaraan het bedrijf lag en de oprukkende woningbouw. Op het door ROM-S opgezette bedrijventerrein Schelluinen-West vond het transportbedrijf een nieuwe, en prima bereikbare locatie.

ROM-R (Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Schelluinen-West) is een samenwerkingsverband van acht regiogemeenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Deze gemeenten ervoeren de vestiging en groei van transportbedrijven in landelijke gebieden als een steeds groter probleem. Met name de toename van uitstoot van schadelijke stoffen, geluidsoverlast, trillingen en minder verkeersveiligheid.

Daarom werd het bedrijventerrein Schelluinen-West ontwikkeld. Het biedt alleen plaats aan ondernemingen uit de sector transport en logistiek die afkomstig zijn uit de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

De vrijkomende locaties worden bestemd en benut voor een beter passende functie, zoals woningbouw. Zo snijdt het mes aan twee kanten. De sector kan zich op deze wijze bedrijfsmatig verder ontwikkelen, anderzijds geeft dit de leefbaarheid van de omgeving van de vrijkomende locaties een kwaliteitsimpuls. Wethouder De Jong zei dan ook te hopen dat bedrijven in de rest van de waard spoedig zullen volgen.

advertentie
advertentie