Gratis draadloos internet bij raadsvergaderingen

29 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tijdens raadsvergaderingen wordt wat afgetwitterd door het aanwezige publiek en raadsleden. Nu gaat de gemeente Hardinxveld-Giessendam nog een stukje verder, want met ingang van 31 maart wordt gratis draadloos internet (Wi-Fi) aangeboden. Hiermee wil de gemeente de betrokkenheid van de inwoners bij de gemeente verder vergroten.

Door Wil Sommeijer

Wi-Fi maakt het mogelijk voor de bezoekers om tijdens een raadsvergadering bijvoorbeeld de vergaderstukken van die avond via de gemeentelijke website te bekijken. Dus behalve twitteren kan vanaf donderdag het draadloos internet in de raadzaal gebruikt worden om via www.twitter.com meningen te geven en te lezen over de raadsvergaderingen. Het Wi-Fi punt HGSURF is beschikbaar in de raadzaal van het gemeentehuis tijdens bijeenkomsten van De Ontmoeting, Het Debat en Het Besluit.

In Het Debat van donderdag 31 maart kunnen liefhebbers al gelijk aan de slag. Op de agenda onder meer de vaststelling van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In het kader hiervan gaf burgemeester Maria Wiebosch-Steeman kort aan dat wat betreft de sluitingstijden van de plaatselijke horeca, de horecaondernemer bepaalt hoe laat hij zijn klanten op straat zet. ,,Er worden wel afspraken gemaakt over het tijdstip waarop klanten nog binnen mogen. Dat willen we wel op een net tijdstip doen.''

advertentie
advertentie