Kerken teleurgesteld over feest op Goede Vrijdag

30 maart 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De gezamenlijke kerken in Hardinxveld-Giessendam hebben met teleurstelling kennis genomen van het feest dat op Goede Vrijdag wordt gehouden in de tent aan de Sluisweg.

,,Wij vinden het oprecht jammer dat dit feest is gepland op de avond van Goede Vrijdag. Voor de christelijke inwoners van onze gemeente is dit een dag en een avond van kerkbezoek en meditatie. Op Goede Vrijdag worden in alle kerken in onze gemeenten diensten gehouden, waarin het lijden sterven van onze Heer Jezus Christus wordt herdacht. Vanuit onze christelijke visie is het enigszins pijnlijk te constateren dat juist op deze avond festiviteiten worden georganiseerd, waarbij ook de geluidseffecten tot ver buiten de feesttent zullen worden gehoord", aldus twaalf kerken in een brief aan het college van b & w.

In deze brief spreken de kerken ook waardering uit voor de inspanningen van het college om de overlast zoveel mogelijk te beperken. ,,Na overleg tussen vertegenwoordigers van de verschillende kerken en de burgerlijke gemeente is toegezegd dat het geluidsniveau in de feesttent tot 20.30 uur wordt beperkt. Niettemin betreuren wij het dat deze festiviteiten juist op Goede Vrijdag, in de Stille Week voor Pasen worden georganiseerd, temeer daar Koninginnedag en Bevrijdingsdag pas een week later worden gevierd. Wij zouden het fijn vinden als de organisatoren van deze festiviteiten, waar mogelijk, rekening houden met christelijke feestdagen. Hoewel volgens de mededeling op de pagina's 'Gemeentenieuws' in Het Kompas van 23 maart de termijn tot bezwaar maken nog niet is overschreden lijkt het ons verstandig daarvan geen gebruik te maken. Dit duidelijke signaal aan onze medeburgers via Het Kompas achten wij voldoende", aldus de kerken in een persbericht.

advertentie
advertentie