Tennissers laten zege glippen

25 april 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De tennissers van LTC De Merwede hebben de zege laten glippen tegen koploper CTC.

In de brandende zon startte Jaap de Rover de wedstrijd met de eerste single. De Rover leverde zijn eerste servicebeurt in en kwam met 0-2 achter, maar hij herstelde zich knap en won daarna zes games op rij: 6-2. In de tweede set nam de thuisspeler een 2-0 voorsprong, maar zijn tegenstander won vervolgens ook zes games op rij: 2-6. De stand was daarmee in evenwicht en een slopende derde set moest de beslissing brengen. Weer begon De Rover goed en nam hij zelfs een 4-1 voorsprong. Het werd een marathonpartij van 2,5 uur en het warme weer sloopte beide spelers. De speler van CTC bleek daarin uiteindelijk het sterkste: 4-6.

Paul Nagelkerken en Rinie van der Vlies speelden de eerste dubbel. Zij speelden samen erg sterk en lieten de tegenstanders fouten maken, De hele partij waren zij het sterkere dubbel. Zij hadden de partij eerder kunnen beslissen, maar wonnen uiteindelijk wel met 6-3, 6-7 en 6-3.

Toen was het de beurt aan de fanatieke Leo van de Linden. Hij stak in een goede vorm en liet sterke staaltjes tennis zien. Zijn tegenstander kon geen vat krijgen op zijn goede, solide en variërende spel. Met 6-4 en 6-2 trok hij overtuigend de overwinning naar zich toe. Daarmee bracht hij zijn ploeg op een voorsprong in de wedstrijd: 1-2.

Omdat zaterdag vijf ploegen thuis speelden was een zogenaamde wisselbaan beschikbaar en dat betekende dat twee partijen tegelijkertijd gespeeld konden worden. Maar eerst gingen Jaap de Rover en Paul Nagelkerken de baan op voor de tweede heren dubbel. Het werd een driesetter en deze dubbelpartij was al een tijdje onderweg toen op de wisselbaan ook de laatste dubbel was begonnen. In de laatste dubbel traden Leo van de Linden en Rinie van der Vlies aan. Zij waren niet opgewassen tegen hun zeer sterke tegenstanders en in korte tijd verloren zij hun partij met 0-6 en 3-6. De stand was daarmee 2-2 geworden en zij waren dus al klaar vóór de partij van De Rover en Nagelkerken was afgelopen. Het gevolg was dat hun partij de beslissing moest brengen in de wedstrijd. En het werd bloedstollend spannend. In de derde set namen de Hardinxvelders een 5-2 voorsprong. Zij kregen een aantal matchpunten, maar wisten die niet te benutten. CTC kwam terug in de wedstrijd. Het werd 6-6 in de derde set en dat betekende dat een tiebreak de beslissing moest brengen. Ook hierin namen de Hardinxvelders een voorsprong, maar het beslissende punt wisten ze niet te maken. CTC maakte het matchpunt wel en werd de gelukkige winnaar van de enerverende partij.