Rabobank deelt Eerste Klap uit aan Wingerdknopjes

26 april 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Vijf leden van de klankbordgroep Particulieren en de Jongerenraad kwamen maandagavond 18 april bij elkaar om 20.000 euro coöperatief dividend van Rabobank Merwestroom te verdelen. De kinderen van Christelijk Kinderkoor de Wingerdknopjes gingen er met de uitkering van €500 voor de meest creatieve inzending vandoor. Zij hadden hun aanvraag zingend ingediend. Deze creatieve insteek werd gewaardeerd door de leden.

De overige aanvragen ontvingen bedragen variërend van € 50 tot € 250. In totaal ontving de bank 137 aanvragen voor de actie 'de Eerste Klap'. De aanvragen waren divers: verenigingen, stichtingen, buurtverenigingen, vrijwilligersclubs, kerkgenootschappen en scholen dienden een verzoek in.

Rabobank Merwestroom investeert met een deel van haar winst in haar lokale omgeving: Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Dat noemt de bank coöperatief dividend. De leden bepalen hoe dit wordt verdeeld. 'De Eerste Klap' is één van de manieren om dividend in te zetten om lokale initiatieven mogelijk te maken. Zoals de naam al aangeeft is de donatie bedoeld als steuntje in de rug.

advertentie
advertentie