Rehoboth wint Bankbattle

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tientallen scholen uit heel Nederland hebben maandag meegedaan aan de bankbattle. De Rehobothschool uit Hardinxveld-Giessendam heeft deze internetgestuurde kennisquiz van de Rabobank voor de bovenbouw van het basisonderwijs gewonnen.

Bij de bankbattle gaan basisscholen uit het lokale werkgebied van de Rabobank in een race tegen de klok met elkaar de strijd aan voor wat betreft hun parate kennis en computervaardigheden. Bijzonderheid daarbij is dat gebruik van internetverbindingen het mogelijk maakt om per klas actief deel te nemen vanuit het eigen vertrouwde klas- c.q. computerlokaal.

Het succesvol afronden van BankBattle vereist tactiek, strategie en vooral klassikaal samenspel. Per provincie starten alle deelnemende klassen (internet gestuurd)exact op hetzelfde tijdstip met het uitvoeren van praktijkopdrachten en het beantwoorden van vragen. Deze hebben betrekking tot onder andere schoolvakken, muziek, computers, techniek, radio, televisie en internet. Uiteindelijk resulteert dit na ongeveer anderhalf uur hard werken in een eindopdracht waarvan de oplossing moet worden opgeslagen in de digitale BankBattleKluis. De klas die de oplossing als eerste correct heeft weten in te voeren is winnaar.

Dit jaar heeft groep 8 van de Rehobothschool uit Hardinxveld-Giessendam met ruime voorsprong gewonnen. Binnenkort zal de prijs officieel worden overhandigd door de Rabobank.

advertentie
advertentie