APV treedt in werking na overleg over sluitingstijden horeca

27 april 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de nieuwe APV worden de sluitingstijden van de horeca vrijgegeven. De nieuwe APV treedt in werking nadat overleg heeft plaatsgevonden tussen burgemeester, horecaondernemers en politie.

Het doel van het vrijgeven van de sluitingstijden is om de overlast voor de omgeving terug te dringen. Het uitgaanspubliek verlaat gespreid de horeca-inrichtingen waardoor geen grote groepen op straat komen, is de opvatting van het college van b & w. Het vrijgeven van de sluitingstijden is een proef. Na een jaar vindt een evaluatie plaats.

Voor een zorgvuldige uitvoering van het vrijgeven van de sluitingstijden vindt woensdag 11 mei een overleg met de burgemeester, de horecaondernemers en de politie plaats waarin nadere afspraken worden gemaakt. De APV treedt acht dagen na publicatie in werking. Zo spoedig als dat mogelijk is, treedt de APV na het overleg in.

Op 7 april heeft de raad de Algemene Plaatselijke Verordening Hardinxveld-Giessendam (APV) vastgesteld. De huidige/oude APV (2008) bepaalt dat een horecabedrijf op maandag tot en met vrijdag om 01.00 uur gesloten moet zijn en op zaterdag en zondag om 02.00 uur. Deze situatie wijzigt zodra de nieuwe APV van kracht is.

advertentie
advertentie