Commissaris van de Koningin opent toeristisch seizoen

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG - Commissaris van de Koningin in de provincie Zuid Holland, Jan Franssen, opent vrijdag 13 mei het toeristisch seizoen in Giessenburg.

Het thema van dit bezoek is 'Samenwerken'. In de Alblasserwaard is een netwerk van honderd ondernemers actief dat onder de paraplu van de Werkgroep Plattelandstoerisme van de agrarische natuur- en landschapsvereniging Den Hâneker met elkaar samenwerkt. Franssen brengt een bezoek aan drie van deze ondernemers in Giessenburg. Zij laten Franssen zien dat door samenwerking toeristen een hele dag in de steek kunnen verblijven. Door krachten te bundelen wordt het toerisme op deze manier steeds belangrijker in de regio.

Om 10.00 uur arriveert Franssen bij de Chinese Schouw In Giessenburg. Daar wordt hij ontvangen door burgemeester Els Boot en Ria van Wijngaarden die al enkele jaren sampans verhuurt voor fluisterboottochten op de Giessen. Franssen zal hier de eerste officiële vaart maken met de Solarsampan, een sampan die vaart op zonne-energie. Het gezelschap vaart naar de Graanbuurt, waar Jan Boer uitleg geeft de toekomstplannen van de Graanbuurt.

Na het bezoek aan de Graanbuurt gaat de CvdK met de HannesHoevebussen naar de HannesHoeve, waar Hanneke Commijs de HannesHoeve en de Theetuin HannesHeerlijkHeid laat zien met al haar activiteiten. Om 12.00 uur zal Franssen zijn bezoek aan Giessenburg beëindigen.

advertentie
advertentie