Mendelssohn in Giessen-Oudekerk

29 april 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSEN-OUDEKERK - Het Kamerkoor Voce Anglica uit Gorinchem geeft zaterdag 14 mei in de Hervormde kerk van Giessen-Oudekerk een concert met werken van de bekende componist Jacob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy. Aan dit concert werken ook mee het Christelijk Ensemble Filomusica onder leiding van Martien van der Zwan en de organist Nico Blom.

Het kamerkoor is inmiddels vier jaar oud en bestaat uit 25 enthousiaste zangers. Onder de bezielende leiding van Jeroen Bal zingt het koor werken vanaf de middeleeuwen tot hedendaagse muziek. Het koor werkt jaarlijks een aantal thema's in de muziek uit. Dat kan de ene keer muziek uit een bepaalde tijdsperiode zijn en een andere keer muziek van een bepaalde componist. Dit keer staat de componist Jacob Ludwig Felix Mendelssohn Bartholdy centraal.

Door het koor worden de volgende werken ten gehore gebracht, Hör mein bitten, Psalm 43, Verleih uns Frieden, Christe Du Lamm Gottes en Wer nur den Lieben Gott last walten. Een dubbelkwartet zingt het Kyrie eleison. Daarnaast zijn enkele instrumentale werken van Mendelssohn te beluisteren.

Het concert begint om 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Giessen-Oudekerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten zijn te reserveren via secretariaat@kamerkoorvoceanglica.nl. Bij reservering vooraf bedraagt de toegangsprijs voor volwassenen € 13 en kinderen tot 12 jaar en CJP betalen € 8. Kaarten bij de kerk kosten respectievelijk € 15 en € 10.

advertentie
advertentie