Giessenlanden zes decorandi rijker

29 april 2011 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Burgemeester Els Boot reikte op vrijdag 29 april koninklijke onderscheidingen uit aan mevrouw A.C. van Driel-van Houwelingen en de heer A.H. van de Werken uit Hoornaar, de heer G. Bikker uit Noordeloos, mevrouw M. van Steenis-Oosterom en mevrouw J.W. Verhaar-Struik uit Arkel, de heer J. De Jong uit Giessenburg. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis van Giessenlanden in Hoornaar. Zij werden allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Annigje van Driel-van Houwelingen uit Hoornaar zet zich sinds 1980 in voor het Hervormd Gemengd koor Hoornaar/Hoogblokland. Ze heeft door de jaren heen diverse functie bekleed, zoals plaatsvervangend organist, lid van de contactcommissie, voorzitter van de orgelcommissie en voorzitter van de commissie begeleiding samenzang van bejaarden (tevens voor Passage afdeling Hoornaar).

Ook was mevrouw Van Driel van 1989 tot 2008 secretaris stichting Gezamenlijke Diaconieën Giessenlanden e.o., van 1990 tot 1996 mantelzorger voor twee tantes en van 1997 tot heden vrijwilliger bij cultureel erfgoed. Verder schreef ze het boek 'Een huis met geschiedenis'.

De heer Gerrit Bikker uit Noordeloos heeft sinds 1983 diverse functies bekleed binnen de Hervormde Gemeente Noordeloos: lid van de zendings- en evangelisatiecommissie, diaken en lid van het moderamen, wijkouderling en afgevaardigde naar de classis. Ook verrichte hij allerlei hand- en spandiensten voor de kerk, zoals het schilderwerk van de pastorie en werkzaamheden rondom de jaarlijkse rommelmarkt. Daarnaast bezocht hij 'hulpbehoevende' mensen, gaf hij ondersteuning bij speciale kerkdiensten en bracht het zendingsblad rond. Sinds 1992 tot heden bezoekt hij zieken en ouderen en neemt dan vaak groente voor hen mee uit eigen tuin. Ook is hij al dertien jaar vrijwillig tuinman van de School met de Bijbel in Noordeloos en sinds vier jaar coördinator van de 'open eettafel' voor de senioren te Noordeloos.

Mevrouw Marrigje van Steenis-Oosterom uit Arkel is sinds 1990 begeleider van gehandicapten bij diverse wekelijkse activiteiten, zoals het bezoeken van een soos en het bezoek van het zwembad. Ook is ze al elf jaar organisator en begeleider van diverse uitstapjes voor acht zwaar gehandicapte mensen. Sinds 2002 is mevrouw Van Steenis werkzaam als taxichaffeur bij Helbro Kleinbus Centrale B.V. Ze organiseert voor de kinderen die zij vervoert regelmatig uitstapjes en zij versiert de bus bij verjaardagen. Daarnaast winkelt zij sinds 1990 wekelijks met twee zwaar gehandicapte mensen.

De heer Jan de Jong uit Giessenburg heeft sinds begin jaren 80 diverse functies bekleed binnen de Hervormde Gemeente in Giessenburg, zoals diaken van de kerkenraad (2 keer 12 jaar), organisator van de tweejaarlijkse rommelmarkt, onderhouder van de pastorie en kerktuin, lid van de gebedsgroep en bezoekbroeder binnen de kerkenraad. Daarnaast is hij sinds 1990 vrijwilliger bij de IJsclub De Giessen, waar hij de schaatsbaan onderhoudt en zorg draagt voor de verkoop van versnaperingen en coördineert hij sinds 1995 de maandelijkse ophaaldag oud papier in Giessenburg. Bovendien zet hih zich in voor e ChristenUnie in de gemeente Giessenlanden tijdens verkiezingsperiodes.

Mevrouw Jenneke Verhaar-Struik uit Arkel is sinds 1975 organisator en coördinator van de rommelmarkt voor de gezamenlijke kerken in Arkel. Al even lang steunt ze financieel een weeshuis in Las Palmas de Santiago te Chili. Mevrouw Verhaar heeft met haar man drie kinderen uit dit weeshuis geadopteerd. Sinds is ze daken, voorzitter van diaconie en thans voorzitter van pastorale raad van de PKN-gemeente te Arkel. Naast het algemene werk heeft ze zich in het bijzonder ingezet voor vluchtelingenwerk en de voedselbank Giessenlanden/Zederik. Van die voedselbank is ze sinds 2004 mede-oprichter en voorzitter, waar ze ze de uitgifte van voedselpakketten coördineert en organiseert.

De heer Annanias Hendrik van de Werken uit Hoornaar is sinds 1985 vrijwilliger bij de Fokveedag/Boerenlandfeest, sinds 1995 reisleider bij Beter-uit Reizen en ook sinds 1995 vrijwilliger bij Stichting Helpende Politiehanden (hulpgoederentransporten naar Roemenië). Tien jaar lang was hij vrijwilliger bij de buurtvereniging en acht jaar lang lid Commissie Ontwikkelingssamenwerking. Bovendien is hij sinds 2009 vrijwilliger bij de Fietsvierdaagse Alblasserwaard Vijfheerenlanden (bebording langs de route, inrichting start-/finishterrein, reparaties aan fietsen en bezemwagen).

advertentie
advertentie