Cursus ‘leren masseren’ van Rivas

11 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Massage is zo oud als de mensheid. Intuïtief wrijven we op een pijnlijke plek of kneden we onze nek bij pijn en vermoeidheid. Een goed uitgevoerde massage houdt ons lichaam in goede conditie, is een weldaad voor de geest en kan de kans op blessures verminderen. Iedereen kan het leren en daarom geeft Rivas Extra de cursus masseren. Hoe het moet, wanneer het kan en vooral ook: wanneer niet.

Massagetechnieken als drukken, strijken en kneden komen aan de orde, alsmede het contact tussen de ‘masseur’ en de gemasseerde. De technieken zijn gebaseerd op de klassieke of Zweedse massage. In de bijeenkomsten wordt zowel aan de theorie als aan de praktijk aandacht besteed. De leiding is in handen van een massagedocent, die voorafgaand aan de cursus aan de hand van een vragenlijst beoordeelt of deelname vanuit gezondheidskundig oogpunt verantwoord is.

De cursus vindt plaats in het Managementcentrum naast het Beatrixziekenhuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem, start dinsdag 6 september en bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 uur tot 21.15 uur. De kosten bedragen 195 euro inclusief cursusmateriaal. Rivas-pashouders krijgen vijftien procent korting. Betaling in termijnen is mogelijk. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding. Belangstellenden kunnen voor informatie en aanmelding tijdens kantooruren terecht bij Rivas Extra via Rivas Zorglijn, 0900-8440 (lokaal tarief) of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie