Grote vraag naar Molenpaspoorten

13 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Zuid-Hollandse Molenpaspoort, dat in het kader van het provinciale themajaar Leve de Molens! is ontwikkeld, blijkt zo'n groot succes dat inmiddels een tweede druk is verschenen. Het gratis paspoort van 46 pagina's geeft informatie over 29 interessante en te bezoeken Zuid-Hollandse molens. Wie een molen uit het Molenpaspoort bezoekt krijgt een stempel en komt in aanmerking voor een van de vele verrassingen. Met het paspoort wordt iedereen aangemoedigd om zoveel mogelijk molens in dit themajaar te bezoeken.

Erica Terpstra ontving op 5 april op het Werelderfgoed Kinderdijk het eerste Molenpaspoort van de provincie Zuid-Holland uit handen van Statenlid Herman van Santen (VVD). In nauwelijks drie maanden zijn de eerste 6000 paspoorten uitgegeven. De Molenpaspoorten zijn gratis te verkrijgen bij de 29 deelnemende molens, VVV's , ZHBT, bibliotheken (via Probiblio) en Erfgoedhuis Zuid-Holland.

Sommige molens hebben een verrassing voor bezoekers, in de vorm van een korting of leuke attentie, zoals een zakje meel, koekjes of een kopje koffie. Met het bezoeken van molens zijn titels te verdienen: wie vijf molens bezoekt wordt 'molenaarsknecht'; met tien bezoeken word je 'molenaarsgezel' en met vijftien 'molenaarsmeester'.

Wie in het themajaar 2011 de meeste molens in het themajaar bezoekt, komt in aanmerking voor de aan het eind van het jaar door de provincie Zuid-Holland uit te reiken Molenaarsoorkonde en komt in aanmerking voor een prijs. Uiterste inzendtermijn hiervoor is 1 november. Meer informatie staat op de website www.levedemolens.nl.

advertentie
advertentie