Gevonden vrouw blijkt Poolse

14 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het stoffelijk overschot dat maandag in de Merwede bij Hardinxveld-Giessendam werd aangetroffen, is geïdentificeerd. Het blijkt om een 20-jarige Poolse te gaan. Zij is door verdrinking om het leven gekomen. Het lichaam van haar vriend, een 25-jarige Poolse man, werd een dag later gevonden in de Waal bij Gameren. Ook hij stierf een verdrinkingsdood.

De 20-jarige vrouw en de 25-jarige man zijn volgens getuigen zaterdag aan het einde van de middag gaan zwemmen in de Waal nabij Gameren. Zondagochtend vroeg troffen vissers persoonlijke spullen aan op het strandje aan de Waal. Even verderop stond ook een auto. Deze bleek ook van het stel. De vissers waarschuwden meteen de politie waarna een onderzoek werd gestart. Al snel werd rekening gehouden met een noodlottig ongeval. Deze vermoedens werden dus maandag en dinsdag bevestigd. De familie van de slachtoffers is inmiddels op de hoogte gebracht.

De politie waarschuwt dat de Waal een verraderlijke rivier met sterke stromingen is die voor zowel zwemmers als niet-zwemmers levensgevaarlijk kan zijn.

advertentie
advertentie