Cursus zwangerschapsyoga

18 juli 2011 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Goed nieuws voor aanstaande moeders die alles in het werk willen stellen om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen. Rivas Extra biedt naast de cursus Bewust Bevallen ook de cursus Zwangerschapsyoga aan. De cursus wordt gehouden op maandagavond in het Gasthuis aan de Banneweg in Gorinchem.

Ontspannings- en ademhalingsoefeningen kunnen u goede diensten bewijzen, zowel tijdens de zwangerschap als tijdens de bevalling. Oefeningen om de ontsluitingsweeën op te vangen, maar ook een goede perstechniek kunnen de bevalling vergemakkelijken. Want: yoga leidt tot ontspanning. En ontspanning verdrijft de pijn. Daarnaast is het prettig om aandacht te besteden aan lichaamshouding en massagetechnieken. Praten over onderwerpen als het verloop van de zwangerschap, de baby in je buik en het verloop van de bevalling versterken het zelfvertrouwen. Zwangerschapsyoga is een prima manier om ontspannen voor te bereiden op de resterende tijd van de zwangerschap en de bevalling.

De cursus bestaat uit twaalf bijeenkomsten voor de bevalling en een ontmoeting na de bevalling. De cursus staat onder leiding van een yogadocente, gespecialiseerd in zwangerschapsyoga. In augustus en september starten nieuwe cursussen. Deelname is mogelijk als de vrouw bij de start van de cursus ongeveer 25 weken zwanger is. Aan twee bijeenkomsten kan de partner ook deelnemen. Om op tijd geplaatst te kunnen worden bij een cursus is het belangrijk om zo vroeg mogelijk aan te melden.

Deelname aan de cursus Zwangerschapsyoga kost 180 euro. Rivas-pashouders betalen 162 euro. Aanmelden kan via Rivas Zorglijn: 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie