Scoor de Grote Vijf van Nederland te beginnen in de Biesbosch

20 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Niks te doen in de vakantie? Ga dan naar buiten met de kinderen en een boswachter van Staatsbosbeheer en scoor de vijf wilde dieren van Nederland: reeën, edelherten, wilde zwijnen, bevers en zeehonden. Te beginnen met de bevers in de Biesbosch.

In de Biesbosch kunnen ouders met hun kinderen op zoek naar bevers. Na een tocht door het Beverbos staan soep en broodjes klaar. De broodjes mogen de deelnemers zelf bakken boven een kampvuur. Daarna stapt de groep op de fluisterboot, op avontuur. De boswachter van Staatsbosbeheer laat zien hoe een bever eruit ziet, waar hij woont en wat hij eet. Met een beetje geluk laat de bever zich zien. Op de boot wordt warme chocomel en beverkoek uitgedeeld voor de kids en koffie voor de ouders.

De excursie is op 7, 9, 10, 25 en 28 augustus en start om 16:30 uur bij het bezoekerscentrum in de Biesbosch, Baanhoekweg 53 in Dordrecht met broodjes bakken en soep eten. Het kost €25,- per persoon. Dit is inclusief koffie, thee, verrekijkers op de boot, een écht Wildpaspoort en een maaltijd. Om 20:30 uur is de groep terug.

Aanmelden via info@staatsbosbeheer.nl. Info: www.staatsbosbeheer.nl/degrotevijf.

advertentie
advertentie