Cursus Tai Chi voor beginners en gevorderden

22 juli 2011 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Rivas wil 1 september starten met cursussen Tai Chi. Tai Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer, bedoeld om lichaam en geest te ontspannen. Het is een natuurlijke methode om gezond te blijven en kracht te ontwikkelen. De bewegingen van Tai Chi zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen door iedereen worden beoefend. Ook ouderen of mensen met een lage conditie, reumatische aandoeningen, fybromyalgie, hernia, ademhalingsproblemen, burn-out en andere spanningsklachten kunnen aan de cursus deelnemen.

Tai Chi helpt gespannen spieren en gewrichten los te maken. En door de uiterste concentratie, kan de geest zich ontspannen en wordt het hoofd weer helder. In de lessen staan 'ontdekken' en het ontwikkelen van een eigen manier van bewegen centraal. De oefeningen worden op een rustige manier uitgevoerd en kosten geen inspanning. De technieken zijn niet prestatiegericht en geschikt voor iedereen, zowel jong als oud. De langzame sierlijke bewegingen houden het lichaam soepel en geven een prettig gevoel. Ze hebben een gunstig effect op ademhaling, bloedsomloop, spijsvertering, zenuwstelsel.

Rivas biedt cursussen voor beginners en gevorderden. De beginnerscursus bestaat uit tien lessen en wordt gehouden op woensdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen 112 euro. Rivas-pashouders krijgen 15 procent korting. Woensdag 7 september start een nieuwe groep.

De cursus voor gevorderden wordt wekelijks op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur gehouden en kost 132 euro per kwartaal. Rivas-pashouders krijgen vijftien procent korting. Instromen kan aan het begin van iedere maand.

Belangstellenden kunnen vrijblijvend een kijkje nemen. De cursussen vinden plaats in de recreatieruimte van de Joost van den Vondelflat, Joost van den Vondelstraat 185. Deelname is alleen mogelijk na aanmelding via 0900-8440 of via www.rivas.nl.

advertentie
advertentie