Verdachte in zedenzaak op vrije voeten

22 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De 32-jarige man uit Heusden die met twee ouders uit Hardinxveld-Giessendam onderhandelde over seks met hun 8-jarige dochter is vorige week op vrije voeten gesteld. De beslissing is genomen door de rechtbank, die daarmee een verzoek van het Openbaar Ministerie negeerde. Het O.M. verzocht de voorlopige hechtenis van de Heusdenaar gedurende het onderzoek te verlengen.

De man geldt nog wel als verdachte, melden het O.M. en de rechtbank. ,,Wij kunnen een verdachte niet tot in het oneindige in voorarrest laten zitten", meldt een woordvoerster van de rechtbank. ,,In dit geval zijn twee vragen onderzocht om te bekijken of de hechtenis verlengd moest worden: kan een vrijlating het onderzoek frustreren en is er kans op herhaling. De rechtbank is van mening dat het onderzoek in zo'n vergevorderd stadium dat de verdachte geen 'schade' meer kan aanrichten." Over de kans op herhaling zegt de woordvoerster het volgende: ,,De man is een first offender." Dit houdt in dat de Heusdenaar niet eerder voor een soortgelijk delict berecht is. Aan de vrijlating van de man zijn geen voorwaarden verbonden, laat de woordvoerster weten. Hij is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil.

De ouders van het meisje zitten nog vast. De 44-jarige vader en 43-jarige moeder zouden hun achtjarige dochter aangeboden hebben voor seksuele diensten in ruil voor een lening. Het echtpaar wordt verdacht van het maken en verspreiden van kinderporno, mensenhandel en het bevorderen van seks met minderjarigen.

De Heusdenaar moet 16 augustus voor het eerst voor de rechtbank verschijnen, in een pro forma zitting.

advertentie
advertentie