'Bedrijven en woningen Rivierdijk blijven bereikbaar'

29 juli 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De aanstaande afsluiting van de rivierdijk tussen Gorinchem en Boven-Hardinxveld zorgt voor enige onrust onder bedrijfseigenaren en bewoners. Woordvoerder Marius van Herpen van het Waterschap Rivierenland benadrukt nogmaals dat (winkel)panden en woningen bereikbaar blijven.

,,(Bestemmings)verkeer voor een van de bedrijven of de huizen, kan gebruik blijven maken van de dijk. Het enige nadeel is dat deze weggebruikers mogelijk iets om moeten rijden", zegt Van Herpen. Aan weerszijden van het dijktraject maken borden duidelijk welke huisnummers bereikbaar zijn. In het ongunstigste geval moeten weggebruikers omrijden via Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam om een bepaalde woning of bedrijf te bereiken. Automobilisten die hun geluk willen beproeven en via de dijk naar Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam willen sluipen, kunnen van een koude kermis thuis komen. Van Herpen: ,,Op sommige momenten kunnen ze hun doel best bereiken, maar de kans is ook aanwezig dat ze rechtsomkeert moeten maken omdat de dijk op een bepaalde plek dicht is." Overigens is 'sluipen' op de dijk niet strafbaar, stelt Van Herpen. De politie zal niet controleren of het (bestemmings)verkeer wel bij een van de bedrijven of woningen langs het traject moet zijn.

Het Kompas kreeg daarnaast de vraag voorgelegd wat de afsluiting voor fietsers betekent. Van Herpen: ,,Zij kunnen op sommige momenten wel over de dijk naar Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam, maar lopen het risico dat ze op sommige stukken moeten afstappen. Ook kan het bouwverkeer op die momenten voor gevaarlijke situaties zorgen. We raden fietsers aan de Parallelweg naast de A15 te gebruiken. Het tijdverlies via deze route is zeer beperkt."

advertentie
advertentie