Afbeelding

Competitie start voor Hardinxveld

28 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Hardinxveld heeft morgenavond aan een gelijkspel tegen SC Amstelwijck voldoende om verder te bekeren.

In de eerste poulewedstrijd nam de ploeg van trainer Ton Heijstek het op tegen Sleeuwijk. Na een eerste helft waarin Hardinxveld niet goed in de wedstrijd zat en een 1-0 achterstand opliep, herstelde de ploeg zich na de rust. Met twee doelpunten van Benjamin van der Graaf, en scores van Mark Vogel en Adriaan Brandwijk won Hardinxveld het duel uiteindelijk ruim met 1-4.

Zaterdag ontving Hardinxveld het in de Zeeuwse tweede klasse ingedeelde Zwaluwe. De ploegen waren aan elkaar gewaagd maar in het verloop van de eerste helft wisten de gasten elkaar beter te vinden en namen zij met 0-1 de leiding. In de tweede helft bouwde Hardinxveld wel een veldoverwicht op en kreeg de formatie ook een aantal kansen. Toen de inkomende Patrick Zwakhals binnen de zestien werd aangetikt leverde dat een strafschop op waaruit Lars Coerts de stand gelijk trok. Uit een vrije trap raakte diezelfde Lars Coerts nog de paal en ook bij een afgeslagen bal trof Gerco Blokland in de slotfase de paal. Na dit 1-1 resultaat wacht Hardinxveld in het midweekse programma op dinsdag nog de thuiswedstrijd tegen SC Amstelwijck. Daarin is een gelijkspel voor Hardinxveld voldoende om op doelsaldo als poulewinnaar door te gaan naar de volgende knock-out ronde in de beker.

Komende zaterdag begint dan het echte werk in de tweede klasse. Hardinxveld start daarin met de thuiswedstrijd tegen Drechtstreek. De aanvang aan de Sluisweg is om 14.30 uur.