GKV weer de sterkste in HKC jeugdtoernooi

29 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In de regio is voldoende korfbaltalent aanwezig. Dat was de belangrijkste conclusie tijdens het jeugdtoernooi van HKC, dat voor het tweede jaar op rij gewonnen werd door het Gorcumse GKV.

De D1 van Kinderdijk en HKC en C1 van Vriendenschaar en GKV openden het toernooi. In de D-poule wisten Kinderdijk en Vriendenschaar hun eerste twee wedstrijden te winnen, in de C-poule streden juist GKV en HKC om de eerste plaats. In de laatste wedstrijden konden deze ploegen in een onderlinge confrontatie uitmaken wie de beste in hun poules zouden zijn. In de C-poule won GKV, in de D-poule Vriendenschaar.

Na de middagpauze stonden de wedstrijden tussen de B1 en A1-teams op het programma. De eerste prijs bij de B-teams werd een prooi voor HKC B1. GKV A1 wist in de A-groep de winst naar zich toe te trekken.

Na afloop van de laatste wedstrijd werd het voor de organisatie even puzzelen. Alle verenigingsuitslagen werden bij elkaar opgeteld om zo tot een totaaluitslag te komen. De jeugd van GKV werd overall winnaar van het toernooi. Organisator HKC eindigde als tweede en Vriendenschaar en Kinderdijk deelden samen de derde plaats.

,,Het toernooi is zeer succesvol verlopen. De publieke belangstelling was groot en we mogen concluderen dat in de regio voldoende korfbaltalent aanwezig is. We hopen die spelers over een aantal jaren op het seniorentoernooi aan het werk te mogen zien", aldus de organisatie.

advertentie
advertentie