Voetbalclub viert dubbel feest

30 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Uitbreiding op

tijd klaar voor

competitiestart

H'VELD-G'DAM - Eind goed, al goed. Voetbalvereniging Hardinxveld startte vorig jaar op 27 augustus met de uitbreiding van haar accommodatie. De verwachting was dat de werkzaamheden driekwart jaar zouden duren. Echter, de bouw kwam enige tijd stil te liggen omdat de financiering nog niet rond bleek te zijn. Daarop besloot de bouwcommissie tot een certificatenactie. Ook dat initiatief kwam slechts deels uit de verf. Echter, dankzij schenkingen van Rabobank Merwestroom (10.000 euro) en het Rivierenland Fonds in Gorinchem (1.750 euro) kon het bouwproject toch worden voltooid. Vrijdagavond vond de officiële opening plaats.

Door Erik de Bruin

Net als bijna precies een jaar geleden werd de ereleden Jaap de Geus en Jan Stam de eer gegund de officiële openingshandeling te verrichten. Dat deden ze door een lintje door te knippen. Vorig jaar mochten ze de eerste paal slaan. De voorzitter van de bouwcommissie Hans Biemans droeg de sleutel over aan clubvoorzitter Jan Huizer. ,,Daarmee hebben we onszelf opgeheven. De commissie was immers enkel in het leven geroepen voor dit project. Het bestuur zal een vervolg moeten geven aan de certificatenactie." Volgens Biemans zullen nog enkele certificaten verkocht moeten worden om de financiering volledig rond te maken. We zijn blijven steken op 22.000 euro terwijl we 35.000 euro nodig hadden. Dankzij de twee schenkingen zijn we gelukkig bijna rond."

De uitbreiding behelst twee extra kleedkamers, een opbergruimte en een instructielokaal. Op de bovenverdieping is een commissiekamer verwezenlijkt en kan het bestuur haar gasten ontvangen met uitzicht over het hoofdveld. ,,Het was pure noodzaak", stelt Biemans. ,,De vereniging was uit haar jasje gegroeid. Vooral doordat het meidenvoetbal zo hard is gegroeid kwamen we kleedkamers tekort." Ofschoon de realisatie een aantal maanden langer heeft geduurd kwam het moment waarop de opening plaatsvond niet slecht uit. Aankomend weekend gaat immers het nieuwe seizoen van start en een dag later stond de viering van het 70-jarig bestaan gepland. Dat gebeurde met een sixties- en seventies-feest in de kantine. 's Middags konden de pupillen deelnemen aan een ballonnenwedstrijd waar ook burgemeester Maria Wiebosch - Steeman bij aanwezig was. De gemeente draagt een klein steentje bij door een certificaat te kopen van vijftig euro. Binnen tien jaar krijgen alle certificaathouders hun geld terug. Biemans: ,,Elk jaar loten we tijdens de algemene ledenvergadering honderd certificaten uit. Je kan het vergelijken met een renteloze lening. Voor de vereniging is het financieel te behappen omdat je jaarlijks slechts 5.000 euro hoeft te reserveren. Sommige certificaathouders zullen even geduld moeten hebben."

advertentie
advertentie