Laatste week zomerexposities in museum

14 september 2011 om 00:00 Algemeen

De binnenexpositie over souvenirs riep vooral veel herinneringen op bij de bezoekers. De expositieruimte is dan ook volgestouwd met een grote variëteit aan hebbedingetjes. Voor de inrichting stond een negentiende eeuwse souvenirwinkel in het Zwitserse Interlaken centraal. Natuurlijk ontbreken de gebruikelijke molentjes, klompjes, bordjes en andere hiermee vergelijkbare snuisterijen niet. Het aardige is om te zien van welk divers materiaal alles is gemaakt. Hout, metaal, plastic, papier, porselein, aardewerk en nog veel meer.

H’VELD-G’DAM - Liefhebbers kunnen nog een paar dagen genieten van de expositie Hollandse Souvenirs in museum De Koperen Knop. Ook de geëxposeerde beelden in de museumtuin gaan binnenkort weer terug naar de beeldend kunstenaar Ludovicus van Eijnatte. Hiermee komt ook in De Koperen Knop een einde aan het vakantiegevoel van de zomer. De beelden en souvenirs blijven dan alleen nog een herinnering.

Ook de beelden kregen veel waardering van het bezoek. Vooral omdat het harde materiaal waarvan ze zijn gemaakt sterk contrasteerde met de natuurlijke omgeving, waarin ze zijn opgesteld. Maar ook door de grijze kleur van de steen waarvan de beelden zijn gemaakt.

Beeldhouwer Ludovicus van Eijnatte gebruikt in zijn werk een aantal centrale thema’s. Zoals tijdloze dromen in verleden, heden en toekomst. In verschillende formaten. De tijdloze vormen van zijn werk verwijzen ergens naar, zoals bijvoorbeeld poorten, tempels, wachters, licht- of natuurdragers en -bronnen. Waarmee de kunstenaar zijn fascinatie uitbeeldt. Datgene wat achter de tastbare wereld verborgen ligt. De beelden tonen daarmee gedachten van geborgenheid en steun, ontwikkeling, oorsprong en overdenking.

Kom nog even tot en met zaterdag 17 september van dit alles genieten in museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 0184-611366, e-mail koperenknop@planet.nl, website www.koperenknop.nl. Het museum is open op dinsdag tot en met vrijdag 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

advertentie
advertentie