Tom van Iperen achtste in ONK MX2 in Markelo

28 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Tom van Iperen uit het Van't Verlaat Transport Robbe Motoren Yamaha Team heeft zondag tijdens de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 in Markelo zijn beste seizoensresultaat neer weten te zetten. Van Iperen kwam in beide manches matig weg bij de start en moest in zowel de eerste als de tweede manche een inhaalrace rijden. In de eerste manche kwam hij terug naar een achtste plaats en in de tweede manche legde hij beslag op een tiende plaats. Deze resultaten bezorgden hem een negende plaats in het dagklassement.

De dag in Markelo begon positief voor Tom. In de training nam hij zijn tijd om de baan te verkennen en om in het juiste ritme te komen. Toen de tijdtraining in ging zette hij een aantal keren aan om een snelle ronde op de klokken te zetten. Lang stond hij op een 21ste tijd maar in de slotfase zette hij nogmaals aan en slaagde erin om zijn tijd te verbeteren. Hiermee schoof hij twee plaatsen op en sloot de sessie af op een negentiende plaats.

Bij de start van de eerste manche werd Tom afgeleid door de rijders die naast hem stonden want twee daarvan reden in het starthek. Rond de vijftiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen en begon aan een inhaalrace. Ondanks dat het in Markelo moeilijk is om in te halen wist hij zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een negende plaats. Ook de achtste man kreeg hij nog in het vizier maar helaas kwam hij net iets tekort om deze rijder ook nog te passeren waardoor hij als negende werd afgevlagd.

Ook de start van de tweede manche was verre van goed en ditmaal kon hij net in de top 25 aan de wedstrijd beginnen. Net als in de eerste manche kwam hij in een hoog tempo naar voren. Na een aantal ronden ging hij het gevecht aan met Michael van Wezel om de negende plaats. Verschillende keren wisselden beide rijders van positie maar omdat zijn inhaalrace van de eerste manche hem veel kracht had gekost moest Van Iperen het tempo laten zakken en ging op zeker om de manche uit te rijden op een tiende plaats.

In het dagklassement eindigde hij op een achtste plaats en behaalde hiermee zijn beste seizoensresultaat. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap staat Tom na zes wedstrijden op een 22ste plaats. Op 16 oktober staat de laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Mill.

advertentie
advertentie