Alzheimercafé ontvangt donatie

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Het nut van het Alzheimer Café is ook opgepikt door andere organisaties, zo bleek woensdag. Tijdens een bijeenkomst heeft de heer Vink namens de klankbordgroep van Rabobank Merwestroom een gift overhandigd van € 1200. Deze gift is meteen goed besteed: in samenwerking met Nel Scheijgrond van bibliotheek Hardinxveld-Giessendam is een boekenkist aangeschaft met boeken en DVD's over (omgaan met) dementie. Bezoekers van het Alzheimer Café kunnen met behulp van een pasje boeken lenen. Iedere maand zijn boeken en DVD's in het café aanwezig, passend bij het gespreksonderwerp van die bijeenkomst. Om de avond een feestelijk tintje te geven waren Bertha en Bartha aanwezig om bekende liederen te zingen. Kroegbazen Sjanie Terlouw en Stien Blaauw kijken terug op een bijzondere en feestelijke avond.

Het Alzheimer Café is anderhalf jaar geleden gestart met maandelijkse bijeenkomsten. ,,Op wisselende locaties in Hardinxveld-Giessendam proberen we dan mensen met dementie, maar vooral ook partners, kinderen, familie en vrienden van mensen met dementie, te ondersteunen door lotgenotencontact en informatie. Goede voorlichting is belangrijk. Door kennis over het ziektebeeld kunnen mantelzorgers en familie beter met de situatie om gaan", aldus een woordvoerster.

Het Alzheimer Café Hardinxveld-Giessendam is een initiatief van Alzheimer Nederland, Rivas Zorggroep, Stichting Waardeburgh, Woonzorgcentrum De Lange Wei en IGO Servicepunt. De volgende bijeenkomst van het Alzheimer Café vindt plaats op woensdag 26 oktober in De Lange Wei.

advertentie
advertentie