Muzikale lezing Nico ter Linden

30 september 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Nico ter Linden (1936) is emeritus-predikant en auteur. Donderdag 13 oktober geeft hij een muzikale lezing in de Gereformeerde Kerk van Boven-Hardinxveld.

Als predikant kennen verschillende mensen hem van zijn tijd in de Westerkerk in Amsterdam. Vanuit deze kerk bracht hij zijn televisieprogramma 'Op verhaal komen in de Wester'. Als auteur is hij vooral bekend door de zesdelige serie 'Het verhaal gaat...', waarin hij op eigen wijze de bijbel hervertelt. Ook was hij columnist van Dagblad Trouw.

Ter Linden leest voor het oude verhaal van Ruth, die novelle over een Moabitische vrouw die met haar schoonmoeder Naomi naar Bethlehem reist en moeder wordt van een zoon. Die zoon zal de grootvader van koning David zijn. Na de pauze draagt ter Linden liederen uit het Hooglied voor. Bastiaan van der Pijl (piano) en Marieke Donk (fluit) staan hem muzikaal terzijde. Ter Linden neemt boeken mee, die gekocht en gesigneerd kunnen worden. De toegang is gratis. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open: 19.30 uur.

advertentie
advertentie