Denk en Zet in last

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Geen beste dag voor de dammers van Denk en Zet afgelopen zaterdag. In eigen huis werd verloren van LDG Leiden. Tegenover winstpartijen van Peter Hartog en Wim Verschoor stonden nederlagen van Peter de Hek, Piet Trapman en Peter van Noordennen. Remise werd genoteerd voor Wim Kalis, Mijndert Verkaik, Jook Kwakernaak, Piet Verkaik en Eef Stam. Eindstand 11-9 voor de Leidenaren, die zich als koplopers dus goedgemutst tegoed konden gaan doen aan de klaarstaande haring en wittebrood. En de vooraf als titelkandidaat getipte Giessendammers? Die zijn voorlopig aardig in last.

In de interne competitie boekte Wim Kalis een mooie positionele zege op Ad de Hek. Piet Trapman won van Wim Huisman na een massieve centrumaanval. Peter van Noordennen, de laatste weken goed in vorm, plaatste tegen Peter de Hek een iets te frivole voorpost. Die werd vijftien zetten later opgepeuzeld, waarna De Hek de klus vakkundig winnend afrondde. Piet Verkaik leek, na schijfwinst op Gertjan van Herwaarden, ook twee punten op zak te hebben. Hij verprutste het echter in het eindspel, waarna hij niet eens mocht mopperen met de uiteindelijke remise.

In de B-groep kreeg Gerrit den Besten wat goedmoedige spot te verduren. Hij had op de Boven-Hardinxveldse markt een twintigtal pennen weten los te peuteren van een niet nader te noemen politieke partij en deelde deze, naar eigen zeggen zonder wervende bijbedoelingen, met zijn clubgenoten. Je verwacht dan dat hij daarna ook een 'degelijke partij' op het bord zou brengen. Nou, dat viel goed tegen. Tegen Jonathan Mentink verkwanselde hij een gewonnen positie met één misgreep, waarna hij direct kon opgeven. Koploper Sander Nederveen bleef tegen routinier Aart Romeijn met een verdiende remise keurig op de been. Jesse Gosker verrekende zich tegen Wim Buijk en kreeg een nul toegediend. Henk Sterk en Arie Bakker remiseerden na een gelijkopgaande strijd.

advertentie
advertentie