E-on competitie van start voor ZVH

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Ook de toonaangevende competitie in de zwemwereld is zaterdag van start gegaan. ZVH kwam uit tegen de volgende concurrerende verenigingen; SVO, ZVS, Zv Strijen en de Stelle.

De strijd begon met de 4x50m vrije slag bij de dames, Soraya Schmidt, Kira van der klooster, Julia Buijk en Yelka Vonk wisten met 2.20.02 een mooie tweede plaats veilig te stellen. Voor Julia Buijk werd het een mooie wedstrijddag. Zij verving haar zus bij de dames en wist haar stempel op de wedstrijd te drukken. Een verdiende gouden medaille op de 50 meter schoolslag met 42.94 seconden als eindtijd. Op de 100 meter wisselslag zwom zij een mooi persoonlijk record met 1.23,22 op de klokken wat haar het brons opleverde. Roy Groenendijk snelde op de 50 meter vrij in 29.17sec naar het goud. Op de 100 meter schoolslag wist hij eveneens het goud te bemachtigen, dit keer met 1.23,11 als eindtijd. Peter Jan Hooikaas moest op de 100 meter wisselslag zijn meerdere erkennen in twee zwemmers, een derde plaats dus voor hem in 1.12,58. Ook Joren IJzerman wist het brons te veroveren en wel op de 50 meter vlinderslag. Een symmetrische 35,35 seconden bleek voldoende voor een derde eindtijd. Een trede hoger op het schavot eindigde Kira van der Klooster, met 34.84 seconden op de 50 meter. Op de 100 meter schoolslag eindigde zij net buiten de prijzen en finishte als vierde. Soraya Schmidt vlinderde in 38.16 seconden ook naar het zilver. De 100 meter vrij startte zij snel, maar aan het einde moest zij toch haar meerdere kennen in een concurrente. Met 1.11.21 op de klokken sleepte zij wel het zilver in de wacht. Tot slot Yelka Vonk, een topdag voor haar. Een mooie 19.64 seconden leverde haar op de 25 meter rugslag het zilver op. Afsluiten doe je in stijl en dat wist Yelka. De 50 meter schoolslag wist zij in 46.12 seconden af te leggen en dit leverde haar het goud op.

De volgende wedstrijd voor ZVH is de tweede ronde in de ZRO competitie op zaterdag 5 november in Zwijndrecht. Voor meer informatie: www.zvhardinxveld.nl.