Vriendenschaar draagt rode lantaarn over

2 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - In een rechtstreekse confrontatie heeft Vriendenschaar de rode lantaarn overgedragen aan De Meeuwen uit Putten. Een tevreden trainer Jan Arie van Houwelingen zag zijn ploeg eindelijk weer korfballen naar haar mogelijkheden: agressief verdedigend werd weinig ruimte weggegeven en met goed uitgevoerd aanvalsspel werd de tegenstander weggespeeld: 8-19.

Met Linda Visser op de plaats van de geblesseerde Linda de Vries schoot Vriendenschaar fel uit de startblokken. Nadat Menno Kop al in de eerste minuut een strafworp en een doorloopbal miste, was het Krista Kop die haar eerste vrije bal meteen benutte. De Meeuwen scoorde weliswaar direct tegen maar kreeg daarna van de goed verdedigende Hardinxvelders geen ruimte meer om gevaarlijk te worden. De bloemenploeg liep na die beginfase binnen twintig minuten uit naar 1-6 door twee rake schoten en een schitterende éénhandige doorloopbal van Bert Verspuij en twee benutte strafworpen van Menno Kop. Even kwam de thuisploeg in de 27ste minuut nog wat terug. Het werd 3-6 door twee verdedigingsfouten onder de korf, maar rake schoten van opnieuw Bert Verspuij en daarna Mees v.d.Waal van Dijk zorgden voor een ruststand van 3-8.

Ook in de tweede helft nam Vriendenschaar geen gas terug. In een hoog tempo werden de Puttenaren naar een grote nederlaag gespeeld. Onder aanvoering van een uitstekend spelende Mees v.d. Waal van Dijk en topschutter Bert Verspuij (tien treffers) was de voorsprong binnen vijf minuten opgelopen naar 3-12 en was het na een kwartier 6-14. De Meeuwen probeerde met drie wissels in het aanvalsvak nog wat terug te doen, maar ook dat had door het goed geconcentreerd verdedigen van Vriendenschaar geen resultaat. Met vier treffers op rij liep de Mostert-formatie vervolgens uit naar 6-18 , waarna het de teugels wat liet vieren. De thuisploeg scoorde nog tweemaal, maar Bert Verspuij bracht de eindstand op 8-19.

Een belangrijke overwinning die Vriendenschaar niet alleen weer aansluiting geeft met de middenmoot, maar zeker ook zelfvertrouwen geeft voor de wedstrijd van komende zaterdag, als het Rust Roest uit Eindhoven op bezoek komt. De Brabanders hebben een punt meer dan de Sluiswegbewoners. De wedstrijd begint om 16.00 uur.