Rivas actief in Week van de Opvoeding

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Rivas Zorggroep geeft in de Week van de Opvoeding van 10 tot en met 17 oktober extra informatie over opvoeden en daaraan gerelateerde thema's. Ouders en jongeren kunnen hiervoor in diverse bibliotheken en op diverse markten terecht.

Alle ouders hebben wel eens vragen over de opvoeding van hun kind(eren). ,,Ouders van baby's tot pubers komen bij ons met hun vragen", vertelt Yvonne van der Voorde, pedagogisch adviseur bij Rivas. ,,Ze hebben bijvoorbeeld vragen over lastig gedrag of pesterijen op school, maar ook met vragen over zindelijkheid of het stellen van grenzen kunnen ze bij ons terecht. Een pedagogisch adviseur helpt hen de zaken op een rijtje te zetten en een antwoord of oplossing te vinden. Tijdens de Week van de Opvoeding willen we ouders, maar ook verzorgers en beroepskrachten, attent maken op deze gratis mogelijkheid hun vragen te stellen. Dat kan ter plekke of tijdens een van onze opvoedspreekuren."

In de informatiestands van Rivas vinden bezoekers informatie over het opvoedspreekuur, de thema- en koffieochtenden en diverse oudercursussen. Ook met vragen kunnen ze hier terecht. Bezoekers kunnen ter plekke tips en advies krijgen en voor hen is ook een boekenlijst met interessante boeken beschikbaar. De informatiestands zijn te vinden in openbare bibliotheek Gorinchem (maandag 10 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur en woensdag 12 oktober van 13.30 uur tot 16.00 uur); openbare bibliotheek Hardinxveld-Giessendam (donderdag 13 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur); openbare bibliotheek Leerdam (donderdag 13 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur); openbare bibliotheek Papendrecht (woensdag 12 oktober van 13.30 uur tot 15.30 uur); weekmarkt Vianen (woensdag 12 oktober van 12.00 tot 14.00 uur).

In Alblasserdam organiseert Rivas een thema-avond over het opvoeden van pubers. Deze vindt plaats op woensdag 12 oktober van 19.45 tot 21.30 uur in De Alblashof aan Alblashof 1. Geïnteresseerden hoeven zich vooraf niet aan te melden.

Ouders die meer informatie willen over of een afspraak willen maken voor het opvoedspreekuur kunnen contact opnemen met Rivas Zorglijn 0900-8440. Desgewenst komt de pedagogisch adviseur aan huis. Een verwijzing is hiervoor niet nodig en het consult is gratis.

advertentie
advertentie