Week van de Opvoeding bij Catalpa

4 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - De vestigingen van Catalpa kinderopvang in Hardinxveld-Giessendam doen mee aan de (landelijke) Week van de Opvoeding. ,,Van 10 tot 17 oktober week wordt inzicht gegeven aan ouders hoe onze kindercentra een positieve bijdrage levren aan de ontwikkeling van kinderen", aldus vestigingsmanager Karin de Groot.

De Week van de Opvoeding is bedoeld voor alle ouders en kinderen in Nederland. Dat zijn om precies te zijn ruim 3,5 miljoen ouders van bijna 3,5 miljoen minderjarige kinderen. Uit onderzoek blijkt dat deze kinderen zichzelf in de basisschoolleeftijd een ruime acht geven voor 'geluk'. Ondanks het feit dat opvoeden niet altijd makkelijk is, blijkt uit de enquête van het SCP van 2010 dat meer dan 95 procent van hun ouders tevreden is met het verloop van de opvoeding. ,,Dat mag best eens onder de aandacht gebracht worden", meent De Groot.

De Week van de Opvoeding draait om die aandacht. Aandacht voor ouders en professionals die met elkaar de opvoeding op zich nemen en natuurlijk aandacht voor de kinderen. In het hele land worden daarom activiteiten georganiseerd. De Groot: ,,Van voorlezen tot voetballen, van praten over je baby tot over je puber; het kan allemaal. Een mooie kans om ervaringen over opvoeden te delen, bevestiging te geven én te krijgen en de gewone alledaagse vragen aan elkaar te stellen. Want opvoeden doe je met elkaar."

De vestigingen van Catalpa in de regio Hardinxveld-Giessendam geven ouders de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen over opvoeden en mee te laten kijken in de keuken van de kinderopvang. Daarnaast is gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee de thematafel over opvoeden te bekijken en ideeën op te doen voor de opvoeding van hun kind.

Meer over deze activiteit en alle andere activiteiten van de Week van de Opvoeding op www.weekvandeopvoeding.nl.

advertentie
advertentie