Helden van OBS de Klim-op prikken zwerfvuil

5 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HOORNAAR - Wethouder Wout de Jong geeft maandag 10 oktober het startsein voor een actie van OBS de Klim-op in Hoornaar. De leerlingen van groep zeven en acht gaan deze dag zwerfvuil in het dorp opruimen.

De maand oktober staat bij OBS de Klim-op in het teken van heldendaden. Kinderen kunnen vaak met plezier opkijken tegen helden. De school vindt dat kinderen ook zelf een heldenrol kunnen vervullen. Daarom gaan de hoogste groepen op 10 oktober op verschillende plekken in Hoornaar zwerfvuil opruimen. Op deze manier worden de kinderen zich ook bewust van de zwerfvuilproblematiek.

De kinderen van de overige basisschoolgroepen gaan op een ander moment hun heldendaad verrichten. Zij zullen bijvoorbeeld een optreden verzorgen tijdens een 'Open eettafel' voor de senioren van Giessenlanden.

De zwerfvuilactie is door de Klim-op georganiseerd in samenwerking met de gemeente Giessenlanden. Zowel de school als de gemeente hopen dat de kinderen door dit initiatief nog meer betrokken raken bij de maatschappij.

advertentie
advertentie