Dialezing door Chris van Rijswijk

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

WIJNGAARDEN - De Vogelwerkgroep van de Natuur- en Vogelwacht 'De Alblasserwaard' (NVWA) verzorgt op donderdag 13 oktober haar eerste dialezing van het komende winterseizoen in het Streeknatuurcentrum Alblasserwaard (SNCA). Chris van Rijswijk, een bekend vogelfotograaf neemt de bezoekers mee naar Finland, Zweden en Canada voor bijzondere waarnemingen.

Voor de pauze wordt Spitsbergen bezocht, een eilandengroep waar vogels als ivoormeeuw, kleine alk, dikbekzeekoet en andere zeevogels te spotten zijn, maar zoogdieren als ijsberen, walvissen, walrussen, beluga's en poolvossen. De diaserie neemt de toeschouwers mee aan boord van een ruim honderd jaar oud zeilschip dat door dit schitterende gebied met prachtige landschappen, bijzondere vogels en fascinerende zoogdieren vaart.

Na de pauze neemt Chris het publiek mee naar vier toppers, oftewel vier vogels die hem enorm aanspreken. Het zijn de korhoen, de auerhoen, de sneeuwuil en de steenarend. Deze soorten zijn in Nederland niet of nauwelijks te fotograferen. Deze presentatie laat daarom foto's zien uit Finland, Zweden en Canada. Tijdens de presentatie is ruim de gelegenheid om vragen te stellen over de beelden en fotografie.

De zaal van SNCA (Matenaweg 1, Papendrecht vlakbij Wijngaarden) is om 19.00 uur open en de dialezing begint om 19.30 uur. In de pauze is de keuken open. De entree voor deze lezing bedraagt € 2,00, voor kinderen tot en met 12 jaar € 1,00. Info: Ad Kooij via 078-6912038 of Arie Kolders via 0184-420592.

advertentie
advertentie