Sander Nederveen blijft verrassen

8 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Wordt dit het jaar van de definitieve doorbraak? Het lijkt er verdacht veel op voor dammer Sander Nederveen. Maandagavond versloeg hij met uitstekend positiespel niemand minder dan routinier Daaf van Wijngaarden. In de B-groep van de interne competitie bij Denk en Zet gaat hij fier op kop met elf punten uit zes wedstrijden. De competitie duurt nog lang, maar de kans is groot dat de jonge gymnasiast aan het eind van dit seizoen een podiumplaats zal bezetten.

Een tweede kanshebber voor eremetaal is Jonathan Mentink, met zijn twaalf lentes nóg jonger dan de koploper. Hij verraste Henk Sterk met een slim berekende combinatie en speelde zich daarmee ook weer in de kopgroep. Aart Romeijn had kans zich steviger tussen de kanshebbers te nestelen, maar tegen Arie Bakker miste hij een glaszuivere 'Coup Royal' die winnend zou zijn geweest. Nu moest hij genoegen nemen met remise. Jesse Gosker herstelde zich van de pech die hem de laatste weken achtervolgde met een keurige zege op Scot Bax. Wim Buijk kon ook glimlachend naar huis na een fraaie winnende slagzet tegen Ton van Houwelingen.

In de A-groep lijkt de titelstrijd ook dit jaar weer te gaan tussen Wim Kalis en Peter de Hek. Deze ronde won Kalis in een lange partij van Piet Trapman. Peter de Hek versloeg zijn broer Ad in een vloeiende aanvalspartij. Net zo soepel leek Eef Stam te gaan winnen van Piet Verkaik. De Boven-Hardinxvelder is echter taai en vindingrijk. Ook nu wist hij op de been te blijven en naar een ruime puntendeling af te wikkelen. Peter van Noordennen had het initiatief tegen Wim Verschoor, maar meer dan één punt zat er ook voor hem deze keer niet in.

advertentie
advertentie