Bouwsector kleine honderd vaklieden rijker

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een positief geluid uit de bouwwereld. Bouwschakel, Opleidingsbedrijf voor de Bouwnijverheid voor de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden, heeft aan 93 vaklieden een diploma mogen uitreiken.

De diploma's werden uitgereikt door docenten van het Da Vinci College, het ROC waarmee Bouwschakel de opleidingen verzorgt. De eerste avond stonden voornamelijk niveau een kandidaten en timmerlieden op het podium, die samen met een aantal metselaars de primaire opleiding (niveau twee) hebben afgerond. Een dag later mochten de voortgezette timmerlieden (niveau drie) en twaalf assistent uitvoerders (niveau vier) hun diploma in ontvangst nemen. ,,Beide avonden waren in totaal ruim driehonderd belangstellenden aanwezig om de gediplomeerden als eersten te feliciteren. Het doet goed te zien en te horen dat we in onze regio met een dynamische bouwsector te maken hebben waarvoor voldoende animo bestaat", aldus een docent van Bouwschakel.

Leermeester van het Jaar

Aan het einde van de eerste avond werd, traditiegetrouw, de Leermeester van het Jaar voor de regio Gorinchem 2011/2012 bekend gemaakt. Dit jaar viel de eer te beurt aan Bas den Ouden, Leermeester bij Schippers & Den Hartog Bouw uit Groot Ammers. Hij was al eerder genomineerd voor de titel, maar viel nu pas voor het eerst in de prijzen. Teunis Klijn, de vorige Leermeester van het Jaar, reikte samen met Suzanne Blom van Fundeon, het kenniscentrum voor de bouw en infra, de oorkonde en kunstwerkje uit. Enigszins overdonderd, maar blij verrast ontving Den Ouden als eerste de gelukwensen van zijn vrouw en twee zoons. De leermeester voelt zich vereerd en is blij met zijn titel. Bij Schippers & Den Hartog Bouw zijn ze trots zo'n 'kanjer' in huis te hebben.

advertentie
advertentie