Afbeelding

Hardinxveld benut kansen niet

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Dat de uitwedstrijd van Hardinxveld zaterdag bij Groote Lindt geen doelpunten opleverde was een klein mirakel. In een open wedstrijd kregen beide ploegen meer dan een handvol opgelegde kansen maar het vizier stond niet op scherp. Met het punt dat dit de ploeg van trainer Ton Heijstek opleverde handhaafde Hardinxveld zich op de zesde plaats van de ranglijst.

Beide ploegen hadden geen tijd nodig om opgewarmd te raken in de bij vlagen stromende regen in Zwijndrecht. Na een minuut legde Benjamin van de Graaf de bal binnen de zestien breed en kon Daniël Boon vrij aanleggen maar schoot naast. Aan de andere kant moest doelman Marco van der Linden een afstandsschot en een vrije trap over de lat tikken. Door een hoog tempo en snel de diepte te zoeken bleef de wedstrijd boeien met kansen over en weer. Een inzet van Christiaan Verschoor werd door Groote Lindt geblokt en uit vrije positie haalde Edwin Visser te wild uit over het doel. Uit een steekpass kwam de thuisclub oog in oog met doelman Van der Linden en schoof naast. Ook ontsnapte Hardinxveld bij een voorzet die van dichtbij naast werd gekopt. De ploeg van Sportshop André Vlot hield zo het evenwicht tot de rust. Na de pauze werd het spel opnieuw snel verplaatst op een inmiddels spekglad veld. De eerste poging uit een halve volley van Danny den Haan zeilde net over de lat van de thuisclub. Bij het hinderen van doelman Van der Linden liet de vaak fluitende scheidrechter van Bleek wel doorspelen en ontstond een scrimmage in het Hardinxveldse doelgebied maar bleef de bal toch voor de lijn. De na de komst van Martijn de Jong naar het middenveld gedirigeerde Johan Kazen had uit een voorzet van Edwin Visser de bal voor het intikken maar lepelde over het doel. Een strak schot van Lars Coerts pareerde de Groote Lindt doelman en opnieuw een messcherpe voorzet werd door alles en iedereen gemist. Beide teams raakten moegestreden en de gaten tussen de linies werden alsmaar groter. Zoals de gehele wedstrijd leverde het manco aan scherpte ook in de slotfase geen treffer meer op. Ondanks de 0-0 eindstand hadden de twee ploegen het publiek weldegelijk vermaakt, maar moesten beide teams uiteindelijk genoegen nemen met een puntje. Daarmee handhaafde de ploeg van trainer Ton Heijstek zich op de zesde plaats met negen punten uit zes wedstrijden. Komende zaterdag gaat Hardinxveld op bezoek bij WNC in Waardenburg dat met een wedstrijd minder hetzelfde aantal punten verzamelde.

Opstelling: Marco van der Linden, Christiaan Verschoor, Gerco Blokland, Johan Kazen, Danny den Haan, Vincent van Lopik, Edwin Visser, Michel Roza (65' Martijn de Jong), Benjamin van de Graaf (82' Pieter van der Linden), Daniël Boon (75' Dennis Vogel), Lars Coerts.

advertentie
advertentie