Honderd procent score schaker Vonk

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

GIESSENBURG-Schaker Jaco Vonk sloeg met zwart de aanval van vijfvoudig kampioen Marius de Wit af en blijft ook na de vierde ronde met een honderd procent-score fier aan de leiding. Als enige speler beschikt hij na vier ronden nog over de maximale score en heeft hiermee een uitstekende eerste stap gezet om het vorig jaar verloren gegane kampioenschap te heroveren. Komende week mag Vonk aan de bak tegen Ernst Delwel, die knap Zenun Cormehic op remise hield en met 2,5 uit drie een mooie score heeft opgebouwd. Ook Eddy Korevaar bleef in de achtervolging. Na zijn verlies in de eerste ronde tegen Cormehic heeft hij nu drie overwinningen op rij geboekt.

Opvallend was de partij tussen Diardi Donk op Cees van der Straaten. Na een lange afwezigheid boekte Diardi een fraaie overwinning met een mat in drie. Heel treffend voor een speelronde op 4 oktober waren hier twee paarden bij betrokken.

Uitslagen vierde ronde: Marius de Wit-Jaco Vonk 0-1; Ernst Delwel-Zenun Cormehic rem; Bram Capelle- Eddy Korevaar 0-1; Milly Schakel-Jan Post 1-0; Kees Bons-Wim Koutstaal 0-1; Arjan Uittenbogaard-Chris van Wieringen 1-0; Ton Boot-Marcel van Wingerden 0-1; Wim Rietveld-Tim Schakel 0-1; Wim Deurloo-Bert van Hees 1-0; Jan Donkersloot-Jan Piet van der Dool 0-1; Gerard de Gans-Martijn Koutstaal 0-1; Arjo van Houwelingen-André van Wingerden 1-0; Diardi Donk-Cees van der Straaten 1-0.

advertentie
advertentie