HKC en VEO geven niets toe

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD/G'DAM - De thuiswedstrijd van HKC tegen VEO toonde verschillende gezichten. In de eerste helft waren de Voorburgers de bovenliggende partij, maar zij moesten toezien dat HKC in de laatste seconde voor rust langszij kwam, terwijl HKC in de tweede helft aanvankelijk het beste van het spel had. Een 14-10 voorsprong wisten de Hardinxvelders uiteindelijk niet vast te houden, want ook nu was de allerlaatste seconde beslissend en bepaalde VEO de eindstand op 15-15.

In een wedstrijd die het aanzien meer dan waard was en door het wisselende scoreverloop het publiek ook boeide, was het VEO dat het initiatief nam en snel op 0-2 wist te komen. HKC wist de score om te buigen, maar VEO bleek niet alleen een stugge maar ook een kwalitatief sterke tegenstander, die gevarieerd aanvalsspel liet zien en in de eerste helft de toon aangaf. Om en om scorend bereikten de ploegen met een 6-6 stand de rust.

Direct na de pauze gooide HKC alle schroom van zich af en in de twintig minuten die volgden wist de BMN-ploeg de Voorburgers haar wil op te leggen. Met fris spel en goed opgezette aanvallen stond er tien minuten na rust een 10-7 voorsprong op het bord, welke voorsprong halverwege de tweede helft was uitgegroeid naar 14-10. Terwijl iedereen verwachtte dat HKC nu door zou drukken en de wedstrijd definitief naar zich toe zou trekken, gebeurde het tegenovergestelde. VEO richtte zich weer op, terwijl bij HKC de productie opvallend genoeg stokte. Na een 14-14 tussenstand leek de treffer van Niels Deventer vier minuten voor tijd de winnende te gaan worden, maar het was VEO dat in de laatste seconde toch nog voor een 15-15 eindstand zorgde. Voor HKC gezien de tweede helft wellicht wat zuur, maar over de gehele wedstrijd genomen toch wel een terechte uitslag.

De HKC-goals kwamen van: Francis Tromp 4, Niels en Emiel Deventer ieder 3, Arnold Tromp 2 en Sandra de Boon, Esther de Groot en Menno Bakker ieder 1.

Aanstaande zaterdag reist HKC naar Oegstgeest waar men al weer de laatste veldwedstrijd speelt voordat de korfballers de zaal opzoeken.