Heren River Trotters beginnen stroef

9 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Een uiterst stroeve competitiestart voor de basketballers van River Trotters. Divine uit Rotterdam haalde de punten met speels gemak op: 64-94.

De Hardinxvelders staan dit seizoen onder leiding van coach Peter Lock. De competitiestart liet lang op zich wachten en de spelers stonden vrijdag dus te popelen om aan het seizoen te beginnen. Divine was wel meteen een pittige tegenstander. Dat de Rotterdammers een opponent van formaat bleken te zijn, werd meteen in het eerste kwart duidelijk. Na vier minuten stond al een 0-15 tussenstand op het scorebord. Het was te merken dat Divine al twee wedstrijden in de benen had, want de heren van River Trotters waren naarstig op zoek naar het ritme. Toch kon de thuisploeg de rug nog enigszins rechten en werd het eerste kwart afgesloten met 10-27.

In het tweede kwart werd het meer en meer een wedstrijd. De mannen van de Rabobank formatie begonnen elkaar steeds wat beter te vinden en lieten de bal meer het werk doen. Divine bleef echter bij de les en won uiteindelijk ook het tweede kwart. Beide ploegen gingen rusten met een tussenstand van 29-51.

Het derde kwart verliep een stuk gunstiger voor de mannen uit Hardinxveld-Giessendam. Het aanvalsspelletje liep goed. De bal werd vele malen meer rondgespeeld en de heren van Divine wisten hier even geen raad mee. Op enig moment was het gat teruggebracht tot achttien punten, maar toch werd het derde kwart besloten met een 43-64 stand.

In het vierde kwart bleef de intensiteit hoog. Beide ploegen scoorden in dit kwart niet voor niets het hoogste puntenaantal. Toch bleek Divine wederom iets te sterk voor de River Trotters en werd de eindstand bepaald op 64-94.

De volgende wedstrijd van de Rabobankheren 1 is zaterdag 22 oktober om 14.00 uur in sporthal de Wielewaal. Binnenland uit Barendrecht is dan de tegenstander.